torstai 8. lokakuuta 2015

Haritus 5

 Tulin keskiviikkona junalla Leppävaaraan ja penkillä oli Metro -lehti, jossa oheinen sarjakuva. Päivän hymy oli siinä.

Pepistystä ja heksuja

Tämä on taas se aika vuodesta, jolloin tehdään henkilökunnan työaikasuunnitelmia. Tämä tehdään selainpohjaisella Peppi verkkopalvelulla = jokaiselle pitäisi saada vuodeksi riittävästi työtunteja. Yleensä pitäisi saada työt osumaan yhteen kokonaislukuun, esim. 1600 tuntia. Täältä löytyy hauska juttu kokonaisluvuista ja murtoluvuista.

Teollisuudessa tilanne oli aivan toisin. Työntekijät saivat kuukausipalkkaa (opettajatkin saavat) ja projektissa olevat henkilöt raportoivat työaikaansa sitä mukaan kun hommaa tehtiin. Ennakkosuunnittelu oli kohtuullisen heikkoa, koska ei vaan yksiselitteisesti tiedetty mitä on menossa esim. puolen vuoden päästä. Nyt tämä vuosipepitys aiheuttaa sen, että sen ympärillä tehdään paljon työtä, joka ei kuitenkaan pidä paikkaansa vaan muuttuu kun aika kuluu. Mutta tämä on jo perinne, ja perinteen murtaminen onkin ihan oma juttunsa. Minä numeroita pyörittelen...

Toinen iso "urakka" mikä on menossa ovat heksut = kehitys- ja tavoitekeskustelut. Yritän pitää näitä jotenkin viksusti niin, että pepitys ja heksukeskustelu olisivat samalla, mutta ongelmia on. Eri puolella taloa kurssien syöttö Peppiin ei ole valmista ja koska alaisia jo yli 50 ja he tekevät töitä ympäri taloa, niin yhtälö on todella haastava = monen muuttujan yhtälö. Mutta kiva on jutella ihmisten kanssa, ilot ja murheet ovat niin moninaisia.

Äijäjoogaa

Maanantaina 5.10. tein jotain sellaista, mitä en kuvitellut koskaan ikinä tekeväni. Olin äijäjoogassa. Täältä löytyy ns. virallinen määritelmä mistä kyse. Näin pitkälle olen päässyt ilman "liikuntaharrastusta", tietty talot& mökit ovat tarjonneet oman liikuntansa, mutta ne ovat itseohjautuvaa vääntämistä. Ehkä kaikki liikeradatkaan eivät aina ole ihan oikeita. Esimerkkinä viime viikonloppuna mökkinaapurin veneen laittaminen talviteloille. Tässä kuva viime vuodelta venevajasta ja jäätilanteesta.

Mutta mites tämä äijä homma meni ja mitä tykkäsin? Oli se haastavaa, en tiennyt miten päin piti aina seisoa ja mistä ottaa kiinni, myös täällä oli oma "kielensä/termistönsä". Seuraamalla muita olin mukana, mutta aina tekemisessä myöhässä. Pää alaspäin roikkumisen naruissa jätin suosiolla väliin, lentäminen on ainoa elementti missä minusta voi olla pää kohti maata. Ja kyllä, lämmin tuli - melkein jopa hiki. Mielenkiintoista oli, että seuraavana yönä nukuin yli 8 tuntia putkeen ja kello herätti, mikä on hyvin poikkeuksellista minulle. En ollut aamulla kipeä mistään, en edes seuraavana päivänä, vasta keskiviikkona oli tietyissä lihaksissa (jos niitä on) jonkunlaista arkuutta.

Jatkanko? Kyllä vain ajattelin jatkaa - jotain on pakko tehdä, istuminen tappaa, katso Helsingin Sanomien juttu.

Ihmettelyt

Nyt ihmettelyt ovat keskittyneet ensi jaksolla alkavaan Digitaalisen median algoritmit kurssiin. Tein taas kurssille uuden harjotustehtävän ja olen siihen melko tyytyväinen. Näihin menee todella paljon aikaa ja ihmettelyä. Miten oikein saan arvosanan muodostumisen oikeaksi, niin että tehtävä ei ole liian vaikea eikä liian helppo? Mutta katsotaan miten tämä toimii, ehkä kirjoitan myöhemmin tuloksista.

Skotlantiin

Perjantaina klo 18:15 KLM:n lento Amsterdamin kautta Glasgow:hun. Lentokenttähotellissa yötä ja sitten Skyelle, ja tarkemmin Glendale ajaen. Tarkoitus tehdä hyötyliikuntasuorite = Biolanin kuivakäymälän rakentaminen. Myös pientä kalastusta yritän harrastaa ja retki Invernessiin on suunnitelmissa. Ehkä reissusta kirjoitan tarkemmin seuraavaan blogiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti