keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Haritus 19

Kopteriuutisia

Olin edellisenä viikonloppuna Kiuruvedellä auttamassa hydrokopterin rakentamista. Alamme olla siinä vaiheessa, että kohta on vesille laskun aika :) Korjasimme bensatankin (nyt ei vuoda), ja vedettiin hydrauliikkaputkia ja tehtiin lisäsäiliö. Nyt kaikki letkut paikallaan. Vielä pitäisi tehdä ratti, hihnankiristäjä ja vaihtaa koneeseen öljyt. Myös mittaristo hieman kesken = ei mitään mittareita - kai sitä jonkin mittarin tarvitsee vai riittäisikö korvakuulo? (Mites jos on vaikka kypärä päässä? Vai riittääkö pipo?).

Mutta nyt on alustava päivä jolloin uitetaan - kesäkuun alku, kun koulut ovat ohi. Seuratkaa kanavaa mitä tapahtuu - uusi Titanic vai Suomi nousuun tuote. Tässä muutama kuva selitysten kanssa.
 Laitteessa on 4 ponttoonia, joita voidaan nostaa ja laskea näillä sylintereillä.
 Potkuri ja moottori näkyvät tuossa moottorin jäähdytyskennoston takaa.
 Tästä puuttuu ratti - ohjausyksikkö, kaasu- ja kytkinpoljin ovat jo paikallaan. Pientä säätöä vielä tarvitaan ....
 Letkutus istumayksikön ja moottoriyksikön välillä. Eikö olekin kaunis?
Hydrauliikkapumppu (sähköinen) ja primäärisäiliö ja lisäsäiliö. Bensatakki tuossa reunalla.

Stuttgartissa opettamassa

Olen tämän viikon täällä Saksassa pienellä opetusreissulla - kiitos EU. Jos joku haluaa katsoa niin tässä yksi tehtävä, mikä tehtiin opiskeljoiden kanssa yhdessä vajaassa päivässä - sopi todella hyvin säähän. http://users.metropolia.fi/~harria/Stuttgart/Web3D/Our_Example/Web3D/Part11a.htm

Olen myös syönyt pullaa yhden kerran - prof. Wolfgang Faigle on jäämässä kesällä eläkkeelle ja hän keitti sunnuntaina samovaarilla minulle teetä ja maisteltiin näitä:

Sää on ollut todella erikoinen - täällä on satanut lunta ja ollut muutenkin kylmää. Ja minä kuvittelin tulevani kevääseen tänne.


Huolimatta säästä, kävimme kävelyllä tiistaina päivän päätteeksi. Toisen maailmansodan jälkeen Stuttgart oli rauniona ja kaupunki teki niin, että ajoi kuorma-autoilla rauniot yhden mäenpäälle - mäki nousi monta kymmentä metriä ylöspäin. Tässä muutama kuva.


Ihmettely - juuston kääre?

Sain majapaikassa yhtenä iltana juustoa (kurpitsakeiton kanssa). Katsokaa kuvat. Miksi ihmeessä juusto on kääritty lehtiin? Mainoskikka? Onko joku muu nähnyt vastaavaa? En ainakaan minä. Miten hyvin mahtaa säilyä? Tämä erikseen Hannalle, joka aikoo valmistaa juustoa - mihin voisi kääriä Skyellä?





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti