maanantai 4. huhtikuuta 2016

Haritus 17

Skotlannin kuulumiset

Oiken mukava reissu taas heitetty, uuden näkeminen ja tekeminen virkistää aina. Tässä muutama kuva kommenteilla.
 Yes, it's a hole (kyllä, reikä on). Ja viikon lopulla näitä olikin jo kaksi. Yleisesti voi sanoa, että skotlantilaiset talot eivät tarvitse ilmastointia.
 Maisema on lähellä Neist Point majakkaa. Katsokaa oheisesta linkistä missä.
 Aamulla menossa kala-autolle. Ja keli oli mukava... mäki aika iso...
 Jos katsotte tarkasti niin näätte tuossa takarinteessä rajan. Toisella puolella (vasen), on ollut eläimiä syömässä - oikealla ei. Eli luonto ottaa kyllä tilan haltuun kun/jos ihminen siitä luopuu.
 Niin, miksi tässä pienessä kylässä on tiistaiaamuisin mobiilipalvelu, joka tuo kalaruokaa lähellä? Miksi Suomessa suuremmissakaan kylissä kauppa-auto on hävinnyt? Suvaksen maisemissa vielä Metsämarket kulkee, toivottavasti vielä pitkään.
 Auton kalavalikoimaa. Oli savukalaa ja tuoretta, hinnat ihan kohdallaan.
 Ja tässä bussipysäkillä lähdössä takaisin Suomeen. Bussimatkailu oli yllättävän helppoa ja toimivaa - ei stressiä ja ehti katsoa maisemia. Hinta Glasgow - Skye - Glasgow oli 50 euroa, ajoaikaa 5 tuntia. Tässä iso huomio! Lippu pitää ostaa etukäteen ja istumapaikkoja on vain rajatusti - monta matkustajaa jäi pysäkille, koska eivät mahtuneet mukaan.

Arkkitehti Benin kanssa oli mukava juttelu ja sen seurauksena saunaprojekti siirtyy - ajassa ja paikassa. Keskustelun seurauksena ehkä alkaa toinen projekti, josta kerron myöhemmin, jos/kun se saadaan käyntiin.

Viikon ihmettely

Ihmiset matkustavat paljon - aivan käsittämättömän paljon. Kaikki neljä KLM:n lentoa olivat täysin loppuun buukattu. Voisi olettaa, että lentoyhtiöillä menee hyvin? Myös bussit olivat täynnä molempiin suuntiin. Siis mitään lamaa ei ole? Vai onko niin, että nykyinen lama ei kosketa tiettyä ihmisryhmää?

Lopuksi: tutkimme reissun aikana eri lammasrotuja. Ei voi kuin ihmetellä miten monenlaisia niitä on - sekä koossa, että värissä. Jalostamisen idea on mielenkiintoinen - ehkä olemme menossa kohti parempaa tulevaisuutta? Tässä Hannalle tulevan rodun edustaja.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti