sunnuntai 1. marraskuuta 2015

Haritus 7

Japania, hieman matkaraporttia

Poikkeuksena muihin blogikirjoituksiin, tämä syntyy palasina ja kuvat tulevat vasta reissun jälkeen

Siggraph Asia

31.10. - 1.11. Lauantaina Finnairn lennolla Nagayaan. Pitkä lento yli Venäjän, jopa vähän aikaa Pohjois-Korean ilmatilassa. Iso on maa ja tyhjä. Lentokenttä meren päällä, junalla keskustaan, 45 min. matka.
 Tämmöistä junamainontaa. Miksi ei ole Suomessa - pitäisikö?

 Antti.
 Lippu maksoi 870 jeniä - eli noin 6,5 euroa.
 Rautatieasema varsinainen sokkelo. Sitten luotijunalla Kobeen, siisti ja nopea juna.
Käveltiin hotellillle koska keli mitä mainioin. Hotelli hieman kulunut, mm. kokolattiamatto, joka ei ihan uusi. Lähdettin etsimään ruokapaikkaa, kaupunki on iso ja puristunut meren ja vuorten väliin.
Syötiin pastaa ja syntymäpäivän kunniaksi jäätelöt.
 

 Kierreltiin ja löydettiin ostoskeskusalue, todella hurjasti kauppoja ja ruokaloita.
Siis tämä on kaupan ikkunasta ja kyllä, se on muovia.

Päivän kohokohta lämmitetty vessanpytynkansi.

2.11. Hieman rikkonainen yö, kyllä ei vanhan pitäisi matkustella aikavöhykkeiden yli, näin se vaan on. Mielenkiintoinen aamupala, pieniä annoksia monia ja riisiä - ehkä vastaus onkin riisi? Satoi, ei niin kovasti kuin Suomen sääennuste oli luvannut. Turhaan raahasin sateenvarjon Suomesta. Hotellin bussilla läheiselle monotrain asemalle = kulkee kaiken muun liikenteen yläpuolella. 10 asemaa kohti lentoasemaa ja sitten käveltiin ympäriinsä huonon opastuksen takia ja päädyttiin pitkään jonoon.

Lopulta saatiin konferenssipassit,vai 40 min. myöhässä. Tässä mitä päivän aikaan tuli kuultua ja nähtyä:
* Game Over? New Approaches to Teaching Engineering Courses. Joaquim Jorge, Instituto Superior Technico, Lisboa, Portugal. Sääli että olimme myöhässä, olisi ollut mielenkiintoista kuulla alku. Loppu näytti siltä opetus perustuu täysin verkkototetuksille ja opiskelijat keräävät "batsejä", jonkunlaisia kunniamainintoja. Jos etenevät, pääsevät syvemmälle ja eri tasoille. Eli peli mukana opetuksessa. Ulkoasu näytti vanhalta. Olivat kuitenkin saaneet tuloksia: opiskelijat eivät opi paremmin, mutta ovat aktiivisempia ja motivoituneempia. Olivat löytäneet 4 eri ryhmää (cluster), paras osa (11/76), joka saa aina parhaat tulokset ja tekee kaiken parhaalla madollisella tavalla+kaikki lisätehtävät. Normiporukka, joka löysän alun jälkeen kiihdyttää ja pärjää mukavasti (29/76). Alkuinnostuja, jotka alun jälkeen huomaavat, että tässä joutuu tekemään hommia ja löysäävät (23/76). Ja viimeinenlössi, joka tekee min. suorituksen (13/76). Lienee luonnolaki johon ei pysty vaikuttamaan millään keinolla? Jos saadaan materiaalit niin tähän ehkä lisää juttua.

* Techical Briefs, Virtual Reality. Pinnalla on kovasti virtuaalinäytöt, HeadMountedDisplay sekä Head-Up. Kuunneltiin miten HMD näytön voisi virtuaaliseti poistaa,
jotta virtuaalikeskustelussa näkee koko naaman ja ilmeet. Hieman oli vielä protoasteella, ehkä tämä on Facebookin tulevaisuus=Oculus Rift?
Lääkäreille oli tehty mielenkiintoinen simulaattori, jolla voi harjoitella luun leikkaamista. Olivat saaneet ratkaistua nopean vasteen välittämisen käyttäjälle kun leikataan materiaalia, jonka pinta kova ja sisus pehmeää.

* Workshops Head-up Displays and their Applications. Mukava esitys silmän rappetumisesta iän myötä, sattui sopivasti näin syntymäpäivän jälkeen:). Yrittävät hoitaa ongelmaa autoilijoille ja moottoripyöräilijöille näyttötekniikoilla hejastamalla lisäinfoa tuulilasiin. Autohin näitä tulee varmasti, moottoripyörä proto oli huono.


* syötiin paikallista lounasta, oli siellä riisiä

* Education and CG/Interactive Tecniques, Curriculum Development and Applications. Stereo3D kurssin sisältö tähän jos saadaan. Mielenkiintoinen taideaineiden oppimisympäristö, maalausten kuvien metatietojen käyttö aika&sisältö. Tästä lisätietoa jos löytyy, yritys syntymässä.

* Symposium on Visualization in high performance computing. CityHeat. Unityn käyttö simulointi ja visualisointi moottorina. Ei kovasti uutta, toimii ja myös me voisimme tehdä vastaavan lopputyönä. Toinen esitys käsitteli taudin leviämistä ja simulointia. Selvästi tällä alueella on uutta tulossa.

Kello olikin jo yli 5 ja ei jaksettu enempää, monolla takaisin keskustaan, iltapalapaikan etsimistä=voi järkytys näiden paikkojen määrää ja ei eng.kielistä menua. Sain paistettua kanaa, oikein hyvää.

Ihmettelyä - onko kivi hengittävä materiaali?

Tämä ihmettely siirtyy toiseen blogikirjoitukseen.

2 kommenttia:

  1. Japanin kuvia odotellessa: kivi (ei modernit työstetyt versiot) on huokoista! Pienellä googlettamisella löytyy artikkeli vanhojen talojen korjaamisesta: "Old houses: the importance of using breathable materials"

    http://www.projectbook.co.uk/article_154.html

    "Old buildings are usually built of stone, brick, timber and earth (cob or wattle and daub) held together with earth or lime-based mortars, often covered with earth or lime based plaster, render or paint. These materials are absorbent and allow moisture to penetrate the fabric and then evaporate away harmlessly when conditions are favourable – they are breathable."

    VastaaPoista
  2. Hieno kommentti, kiitos. Katson tuon läpi ja oli tarkoitus tuohon kirjoittaa kaikenlaista

    VastaaPoista