keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Haritus 8

  Tarina hydrokopterista

Koska elämä koostuu tarinoista, kerron yhden tarinan, joka alkoi vuonna 2007 ja jatkuu edelleenkin. Tuolloin syntyi ajatus rakentaa harrastusprojektina hydrokopteri, jolla pystyisi liikkumaan huonoissa jää- ja lumiolosuhteissa (Leena lie syyllinen tähän?). Projektihan aloitetaan kartoittamalla olemassa oleva tilanne ja me (Leena,Vesa ja minä) teimme sen käymällä Kaskisissa, joka löytyy Porin ja Vaasan välistä länsirannikkolta. Siellä oli tämmöinen raato, joka todettiin aivan surkeaksi.




Mutta siitä se ajatus lähti :) Eli otetaan 3D mallinnusohjelmisto ja väännetään runko.

Sitten hommataan hitsauskone, potkuri, yksi moottoripyörä ja paljon alumiiniputkea ja -levyä.
Aloitetaan pätkimään, hitsaamaan ja hiomaan niitä putkia. Tätä työtä tehdään todella paljon.

Suunnitellaan kaikenlaista, osa ei toteudu, osa toteutuu. Opetellaan hitsataan muovia.





Allaoleva hieno suunnitelma ei toteutunut :)
Mutta tämä syntyi.
Ja missä ollaan marraskuussa 2015? Sunnuntaina 14.11.2015 klo 12:29 kone lähti käyntiin. Ei se valmis ole, mutta nyt ollaan kohta loppusuoraa edeltävässä kaarteessa :). Katso oheiset videot.



Mitä olen oppinut? Siskoni mies Vesa on tämän tehnyt, minä olen ollut vain apukätenä ja ihmetellyt vierestä. Mutta ihmettely opettaa, näin uskallan väittää. Ja ammattimiehen (Vesan) työtä on hieno katsoa.

Milloin sitten hänellä päästään ajamaan? En uskalla sanoa, paras tapa kuulla tästä suurtapahtumasta on joko seurata Savon Sanomien etusivua tai lukea tätä blogia. Tulee kyllä molempiin mediakanaviin.

 Omaa oliiviöljyä

Jakson toinen suurtapa oli vuoden 2015 oliivisadon keräys Sisiliassa. Nyt satoa tuli, noin 1000 kg.
Meillä on nyt sitten 66 litraa öljyä, joka tullaan purkittamaan, testaamaan ja jakelemaan eri puolille eurooppaa. Pullojen etiketistä on 1. versio valmiina ja näyttää tältä.
 Kyllä tässä on ollut ihmettelemistä - elämä on ihmeellinen tarina. Jotenkin ajatus omasta oliiviöljystä on niin ihmeellinen, että sitä on havumetsävyöhykkeellä syntyneen vaikea ymmärtää...

1 kommentti: