torstai 5. marraskuuta 2015

Haritus 7c

Japania, jatkokertomuksen viimeinen osa

5.11.

Aamuherätys, checkout hotellista, jota ei jää ikävä (ei saatu kuin tupakoivien huoneet, joten kaikki haisee). Laukut vielä hotellille, koska haluttiin muutama juttu katsoa vielä seminaarissa.
* Disney/Pixar's The Good Dinosaurus. Eli tuollainen elokuva kohta tarjolla. Tekijät kertoivat miten olivat tehneet teknisesti eri alueita elokuvaan. Juoni nyt oli se mitä nyt on nähty... Päähenkilöinä dino nimeltä Arlo ja ihmislapsi, joka käyttäytyy kuin koira. Mitähän tämä opettaa lapsille?

- Maasto: todellinen maastomalli pohjalla Idahoesta, USA:sta, sitä sitten lisäten ja parantaen. 167 000 km2 3D mallia, oli huikean näköinen. Ideana että ei tarvitse "maalata taustaa" vaan se on aina tarjolla olkoon kamera ja valaistus miten vain. Katso www.opencv.org
- puut, pensaat, kasvit 3D:tä, ja niitä oli paljon, rankarakenteet, joten tuuli muokkaa niitä. Myös hahmot voivat olla interaktiossa niiden kanssa. Vedestä ei puhuttu, muttä näytti tosi mukavalta
- Volumetriset pilvet. Tämä oli hieno juttu, eli on sellainen työtehtävä olemassa kuin Cloud Manager. Tekisi vaan kaikenpäivää pilviä :). Elokuvassa pilvet tehty paloina, joita 20000, yli 180 eri pilvikokoonpanoa. Tässä sama idea kuin tuossa maastossa. Pilvet näkyvät aina oikein olkoon kamera ja valot miten vain. Kyllä näytti hienolta, ei voi muuta sanoa. Ehkä leffan voisi katsoa pelkästään maisemien takia?
- Hahmoista tarkemmin, pinnan materiaalit. Minusta tässä ei ollut mitään ihmeellistä, monimutkaisia ovat nuo nykyiset materiaalit, koostuvat todella monesta osasta.

Tämän jälkeen kello oli jo niin paljon, että mentiin monolla hotellille laukut ja käveltiin juna-asemalle. Kävelyn aikana otin muutaman kuvan paikallisesta autosta, jonka ulkomuoto miellyttää minua kovasti - tämä on TAATUSTI INSINÖÖRIN TEKEMÄ, EI OLE TUULITUNNELI, EIKÄ TAITEILIJA TÄHÄN KIINNI.



Huom. +20 'C ja ylämäki.










 Superluotijunalla kahden pysähdyksen kautta Nagoyaan tunnissa. Pakko katsoa välimatka, varmasti mentii 400 km/h. Reippaana käveltiin hotellille, joka oli nyt vähän parempi. Kuva huoneen ikkunasta, 11. kerros.

Käytiin syömässä paikallisessa pikapaikassa kanajuttu.


Ja sitten matkan turistiosuus, se suotakoon. Taksilla Nagoyan linnaan, erikoinen arkkitehtuuri.










Kävellen ja metrolla takaisin. Antti lähti vielä ostoksille, minä huilasin vähän. Kävimme vielä leivällä ja iltateellä.

Seninaari oli melko normaali, hyviä esityksiä ja myös kehnoja. Muutamia oikein mukavia uusia ajatuksia tämä generoi ja se lienee parasta antia.

Aamulla junalla lentokentälle ja Finnair tuo meidät takaisin Vantaalle. Tämmöinen reissu. 

Japani oli mielenkiintoinen maa, tietty näin siitä vain 0,0000000007 %, joten näkökulmani on hiukan suppea. Ei ole minun maani ja en varmasti tule tänne enää ikinä (tietty vaarallista sanoa näin).  Hyvää oli siisteys, paitsi se hotellihuoneen haju. Kaikki toimi hyvin, mutta tämä porukan määrä ja häly/meteli ei ole mukavaa. Ruoka oli hyvää, kaikki pullat joita söin olivat melkein sokerittomia, suolaa käyttävät vähän, puikoilla mesoin ja melkein kaikki meni suuhun. Kuvat kertokoot loput.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti